onsdag 23 september 2009

Nästa dag skrattar de på TV. En gång till!



Ibland blir Djurgården för mycket. De svinar ner för mycket. Det är när grabben i ABC-Nytt ska berätta hur de svinar ner i bussen på väg till match som det brister.
Först berättar han hur en av busarna skiter i bussen. Men sen. Det är när han ska berätta att de tar sig in på en hamburgerkedja och snor cd-skivor som han börjar skratta.
Per-Erik, han som sköter vädret, börjar också skratta. Han syns inte. Ingen av de två som befinner sig i studion klarar av att behärska sig.
Reportern säger att fansen nu får ordna egna bussar om de ska till matcher och att klubben tar avstånd... det gamla vanliga.
Men han skrattar. Och man blir uppåt. Är det tillåtet att skratta rakt in i tittarnas vardagsrum? Kan det bli löneavdrag?
Eller tvärtom. Kan det bli högre lön? Ett nytt moment har uppfunnits. En del så kallade nyheter är löjliga. Men reportrarna ser allvarliga ut. Sen börjar en enda skratta åt eländet.
Vad som än händer representerar de det högsta möjliga ämbetet i vårt land. De sitter på Gud faders högra sida. Det vill säga Eva Hamiltons sida. Hon är chef för SVT. Ingen modern människa i Sverige förnekar att Gud, den kristna guden, lika väl kan ha varit en kvinna.
Ställföreträdaren som framträder i rutan ska inte skratta. Utom i de fall där han är särskilt inhyrd för att skratta. En lokalreporter som skrattar åt svinaktiga fotbollsdårar - vad händer med honom?
Och du Per-Erik, du som har hand om vädret. Måste du sabba för din kompis? Han kan bli av med jobbet. Jag undrar bara: Vad är det som händer?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vill påpeka att det gällde Hammarby och inte Djurgården. Måhända inte huvudfokus i inlägget men en ack så viktig detalj.

Anonym sa...

App app, Annette! Väldigt trevlig blogg det här, men där blev det lite tokigt. Det var inte en Djurgårdare utan en Hammarbyare som bajsade på bussätet!

//A