lördag 8 augusti 2009

Att sätta på fiskar i skymningen



Det är lördag kväll i timmerkojan. Vi har just kommit upp från stranden där vi haft picnic. Det är
tyst och fiskarna väntar på få simma.
Det behövs bara ett knäpp. Här titta: Mitt akvarium.


fredag 7 augusti 2009

Äntligen fredag!

Det blir kräftor och Sumpan Swingsters ikväll. Detta för att fira att man inte en enda gång denna dag hört namnet Marianne Samuelsson.
Men svara mig på en fråga: Vad gjorde Ernst Brunner i trädet på Långholmen i morse?
Ni såg inte inslaget i tv4 morgon.
Ernst pratade och sade: Jag är en pionjär.
Sen ramlade han rakt ner i kanalen och efterlämnade endast några liknande pratbubblor.

Vilken ruskig alaskafilé

juli 28th, 2009 by annette

Ett gott råd! Ät aldrig alaskafilé. Så slipper ni ångra er. Jag gjorde ett försök idag. Det var en vanlig lunchrestaurang med gammal sallad och potatis med skinn på. Det var bara att slinka in på närmaste glassbar och…det är sommar. Vem orkar bry sig för att man slängt ut 75 kronor på en omöjlig fisk. Det är sommar. Observera att jag inte skriver gott folk. Det får Anders Lundin göra.

Anton och Annette

Så här såg vi ut när vi ätit alaskafilé. Anton var också med. Han syns på bilden. Till höger.

För lite djupare tankar hänvisar jag till onsdag, kl 11.00. Kom tillbaka då och ni ska få se på funderingar som lår er med häpnad. Om så inte blir fallet - skicka en rad. Alla klagomål åtgärdas. Gå och bada. Nu. Medan tider äro.


Några ord om mannens penis

juli 29th, 2009 by annette

Vad vet en svensk barnkirurg om mannens penis? Doktor Götberg i Göteborg tycker inte om omskärelse. Men alla människor vet, trodde jag, att det är hygieniskt.
Vad ska förhuden vara bra för? Den avlägsnas för att undvika infektioner Så har det varit ett par tusen år.
Men endast Sverige svenska nötter ha. Såsom barnkirurger. Det är bara att ta bort förhuden. Hör ni vad jag säger?
Nej. men ni kanske an läsa på litet grann. Om hur det går till i den stora världen.
Ingen enda kvinna har kommenterat saken ur synpunkten NJUTNING.
Det måste dock finnas någon mer än jag som mött en man som är omskuren. Jag vill gärna påpeka att det inte bara är storleken som har betydelse.
Ifall en man är omskuren blir man lycklig. Så enkelt kan det vara.
HUR har de svenska barnkirurgerna det med sitt sexliv? Om det är lite trist så finns det en lösning. Nära till hands - så att säga. Det är aldrig för sent att låta omskära sig. En farbror doktor kan alltid be en kompis, en annan farbror doktor om hjälp.
Det är första gången jag kommer med ett tips om bättre sex i sängen. Eller var ni håller till.
Jabba upp edert sexliv, herrar barnkirurger! Ni kommer att lyckas. Ifall ni samtidigt spolar den där attityden - vi vet bäst för vi är svenska barnkirurger vi.
Blunda och tänk på globaliseringen så går det lättare!


Underbar morgon med Berlusconi

juli 29th, 2009 by annette

En onsdag som börjar bra. I solens tecken. Och Umberto Eco som skriver om Berlusconi. I L´Espresso, den seriösa tidskriften som kommit till lite större klarhet just i senaste numret. Det är Eco, han som skrev Rosens namn, som hjälpt tidskriften.
Eco skriver: “Italiens problem är inte Silvio Berlusconi. Historien (jag skulle vilja börja räkna från Catilina och framåt) har befolkats av äventyrslystna män som inte alls saknat karisma.
Umberto Eco påpekar att dessa män haft ringa intresse för staten men alltid höga, mycket höga, otroligt höga privata intreseen. Och de har tillägnat sig mycket makt för att kunna uppnå sina egna mål.
Eco tycker helt enkelt att L´Espresso har blivit lite väl populistisk och grävt ner sig i detaljer. Berlusconi är helt enkelt en mästare på att följa traditionerna.
“Majoriteten av italienarna har accepterat intressekonflikten.”
Kan det vara så att läsare och tv-tittare i Italien genomskådar pressen och ser hur den skor sig på inspelade band, på påstådda erotiska möten. Detaljer som inte handlar om Italiens verkliga problem.
Demokratin medför vissa problem. Tycks Eco mena. Men än värre är hyckleriet. Vilka var det som accepterade Mussolini och fascismen? Italienarna själva.
År 1931, påpekar Umberto Eco, skrev 1888 stycken professorer på ett dokument där de lovade regimen (Mussolini) trohet. Bara 12 av dåtidens 1200 professorer i Italien vägrade skriva under.
Det finns förvisso starka män i Italien som velat ta makten, men utan folkets stöd har det inte lyckats. Det är Umberto Ecos budskap.
Bravo. En författare som skriver en kort artikel om Italiens historiska verklighet.
Ibland funderar jag på hur ett så kaotiskt land ständigt frambringar nya begåvningar. Helt orädda. Det är historiens vingslag som alltid sveper över Italien och välsignar detta land som varenda svensk tackar i sitt hjärta.
Vad skulle en vanlig person i vårt land ta sig till utan pizza? Han skulle få ett sammanbrott. Gäller hela Sverige och varenda småstad. Sverige fungerar inte utan pizza. Kebabpizza.
Italien fungerar inte.
Där hjälper det inte med pizza.
Så kan det bli.